Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vill ni fördjupa er

Det finns flera olika organisationer som arbetar med hbtq-frågor, normer och rättigheter. Här listar vi några av de största aktörerna. På flera av de här sidorna finns exempel på metodmaterial, övningar, informationsbroschyrer och litteratur.

RFSU

Riksförbundet för sexuell upplysning
RFSU är en ideell organisation för sexualupplysning och sexualpolitik och utgår från övertygelsen om sexualiteten och samlevnadens centrala roll för individ och samhälle. Här kan ni hitta metodmaterial och informationsbroschyrer för alla åldrar samt tidningen Ottar.

https://www.rfsu.se/

RFSL

Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter.
RFSL är en ideell organisation vars målsättning är att samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter ska gälla för hbtq-personer som för alla andra i samhället. Under rubriken hbtq-fakta och tips finner ni bland annat en begreppsordlista, information och metodmaterial.

https://www.rfsl.se/

Transformering

Transformering är en webbsida för transpersoner i alla åldrar och drivs av RFSL och RFSL Ungdom. Sidan är också till för yrkesverksamma och närstående. Här kan ni bland annat hitta en ordlista över begrepp samt information om trans, könsbekräftande behandling och berättelser.

http://www.transformering.se/

Senast uppdaterad: 2019-11-12 10:10