Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Masterclass SRHR

Masterclass SRHR är en halvdag för dig som arbetar med SRHR inom hälso- och sjukvården. Under Masterclass SRHR fokuserar vi på erfarenhetsutbyte och reflektion genom exempelvis workshop och diskussioner i mindre grupp.

Ett aktivt deltagande är en förutsättning för en lyckad masterclass. Varje gång har vi olika tema, som ofta väljs utifrån aktuella ämnen eller något hälso- och sjukvården behöver få mer kunskap om. Tidigare teman har varit till exempel säkrare sex, anal hälsa och att prata porr med vårdtagare.

Masterclass SRHR 11 maj – NoFap

Rörelsen NoFap förespråkar avhållsamhet från onani och porr. I denna masterclass pratar vi om vad NoFap innebär och hur vi inom hälso- och sjukvården kan arbeta för att möta cis-män och deras upplevelser av sexuellt lidande.

En världsomspännande rörelse har växt fram som använder sig av sloganen NoFap (fap är ett slangord för onani). Rörelsen har kopplingar till olika religioner, men också till politik – inte minst den högerextrema. Främst består rörelsen av cis-män, varav många beskriver ett lidande kopplat till sin sexualitet och att NoFap är en väg till välmående.

Dagen inleds med en kort föreläsning om ideologin bakom NoFap.

Tid: 11 maj, kl. 9:00-12:00
Plats: Kunskapscentrum för sexuell hälsa, Kungsgatan 11, Göteborg
Anmälan: Utbildningen hittar du i Lärportalen Masterclass NoFap (vgregion.se)
Observera:För att ta del av utbildningen måste du logga in. Om du inte är anställd i VGR behöver du skapa ett konto vid inloggning.

Välkommen!

Senast uppdaterad: 2021-05-19 15:52