Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

Masterclass SRHR

Masterclass SRHR är en halvdag för dig som arbetar med SRHR inom hälso- och sjukvården. Under Masterclass SRHR fokuserar vi på erfarenhetsutbyte och reflektion genom exempelvis workshop och diskussioner i mindre grupp.

Ett aktivt deltagande är en förutsättning för en lyckad masterclass. Varje gång har vi olika tema, som ofta väljs utifrån aktuella ämnen eller något hälso- och sjukvården behöver få mer kunskap om. Tidigare teman har varit till exempel säkrare sex, anal hälsa och att prata porr med vårdtagare.

Masterclass SRHR 17 september – SRHR och coronapandemin

Vad kan vi som jobbar med SRHR lära av corona-pandemin?


Under corona-pandemin har många inom vården fått lägga sina vanliga arbetsuppgifter åt sidan, för att istället jobba med covid 19-relaterade arbetsuppgifter, som till exempel att smittspåra. För andra har pandemin inneburit att invanda rutiner ersatts med nya, som att prata med patienter via datorn. På ett eller annat sätt blev vi alla påverkade av pandemin.

Det är många som känner att det var ett ”bortkastat” år. Men kanske finns det saker att lära från pandemin? Finns det positiva erfarenheter som du annars inte skulle haft?

För att ta vara på dessa erfarenheter bjuder vi in till en masterclass där vi gemensamt reflekterar över vad vi vill ta med oss av att ha arbetat under en pandemi. Det kan vara ett patientmöte du minns, ett nytt arbetssätt eller annan rutin – kanske är det erfarenheter från att smittspåra covid-19 som kan användas i STI-smittspårningen?

Skriv gärna ner dina tankar i förväg. Den övergripande frågan är alltså: Vad kan vi som jobbar med SRHR lära oss av corona-pandemin?

Tid: Fredag 17 september, kl 09:00-12:00
Plats: Kunskapscentrum för sexuell hälsa, Kungsgatan 11, Göteborg
(Om rekommendationerna gör så att vi inte kan ses, flyttas utbildningen till ett annat datum och du behåller din plats.)
Anmälan: Via Regionkalendern

Välkommen!

Senast uppdaterad: 2021-05-19 15:52