Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Tolkbart

 


En tolksituation som berör ämnesområdet sexuell och reproduktiv hälsa och/eller sexuell identitet uppfattas av många som känslig. Samtidigt är det viktigt att personer med behov av tolk får en korrekt och normmedveten tolkning där brukaren kan känna sig trygg. Ibland är tolkens kunskaper om hbtq, normer, hiv/STI och sexualitet direkt avgörande för ett relevant samtal.

Tolkbart är en processutbildning om sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter, SRHR, för personer som språktolkar till svenska. Tolkbart syftar till att ge grundläggande kunskaper och tolkningsfärdigheter i ämnesområdet SRHR. Teman som ingår är: SRHR, hbtq, normer, anatomi, hiv/STI, våld i nära relationer och juridik kopplat till SRHR. Genomgående eftersträvas ett normmedvetet och icke-diskriminerande förhållningssätt.

Tolkbart genomförs av Närhälsan Kunskapscentrum för sexuell hälsa men är en samverkan med Social utveckling - Social resursförvaltning i Göteborgs Stad. Den är också ett samarbete med Tolkförmedling Väst. 

Boka en SRHR-tolk
Du bokar en SRHR-tolk genom att ringa Tolkförmedling Väst 077-081 30 00, vardagar 8-17 (010-441 37 00 jourservice)

 

Senast uppdaterad: 2019-11-12 10:10