Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Bok- och biblioteksmässan 2019, Göteborg

Publicerad: Uppdaterad:

Psykisk hälsa på Bok- och biblioteksmässan 26 – 29/9 2019

Enheten Kunskapsstöd för psykisk hälsa, Koncernkontoret VGR deltar även i år på Bok- och biblioteksmässan med montern ”Psykisk hälsa genom livet” i monter nummer C05:32.
Montern är ett samarbetsprojekt med Uppdrag psykisk hälsa SKL, Kunskapsstöd psykisk hälsa VGR och intresseföreningen SHEDO (self harm and eating disorder organisation) som medverkande parter.

VGR kommer i år att fokusera på att presentera utvecklingen av insatser inom primärvården i VGR för att möta psykisk ohälsa hos barn och unga med utgångspunkt i de vårdcentraler som förstärkts. Ett projekt som varit mycket framgångsrikt och som vi kan vara stolta över i ett nationellt perspektiv. Även annan information kring framgångsrika vägar för bemötande och behandling kommer att finnas i montern.

Pilotprojekt med tilläggsuppdrag till vårdcentraler 2017-2019
Om insatserna på den ordinarie vårdcentralen inte skulle räcka till deltar nu flera vårdcentraler i Västra Götaland i ett pilotprojekt med extra resurser att särskilt ta hand om barn och unga med psykisk ohälsa i åldrarna 6 år till och med dagen då personen fyller 18 år.

Resursförstärkningen består huvudsakligen av psykologer/psykoterapeuter och socionom. Huvudinriktningen är korta behandlingsinterventioner, enskilt eller i grupp.

Vår monter har nummer C05:32 och ligger ganska centralt placerad på plan 1, mittemot Psykologiscenen som brukar vara lätt att hitta.

Alla intresserade hälsas hjärtligt välkomna på ett besök i montern!

Publicerad: