Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Årets utgåva av "Alkoholen och samhället" som handlar om coronapandemin har nu lanserats

Årets utgåva av rapportserien "Alkoholen och samhället" är nu lanserad och i år handlar den om sambanden mellan alkohol och coronapandemin. CERA är en av flera organisationer som står bakom utgivningen och de efterföljande kommunikationsinsatserna. Jag publicerade i förmiddags en nyhet på CERAs hemsida om rapporten, se bifogad länk, och jag vore tacksam om ni kunde sprida den i nyhetsbrev, på hemsidor och i era nätverk. Notera även att sista anmälningsdag för webbinariet med samma tema är den 2 februari. Det är angeläget att sprida rapportens resultat och rekommendationer brett.

Alkohol ökar risken för att drabbas av av Covid-19
Coronapandemin har påverkat alkoholkonsumtionen och olika länders alkoholpolitiska åtgärder som styr tillgängligheten. Alkohol har även en stor påverkan på spridningen av coronaviruset, främst på grund av effekterna på människors beteende. En nyutgiven kunskapssammanställning, skriven av framstående forskare i ämnet, beskriver detta och andra aspekter av alkoholens roll i coronapandemin.

Länk till mer information och rapporten här

Senast uppdaterad: 2023-04-06 15:09