Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

CERA inbjuder till forskarmöte! 2018-03-23

Publicerad: Uppdaterad:

Seminariet inleds med ett föredrag av Maria Renström som kommer under sitt föredrag att bland annat ge nationella och internationella utblickar i frågor som rör ANDTS-frågor och presentera Systembolagets Alkoholforskningsråd. Dagen innehåller även information om CERA och avslutas med att presentera de stipendiater som erhållit CERAs planeringsbidrag

Den 23 mars arrangerar CERA (Centrum för forskning och utbildning kring riskbruk, missbruk och beroende) ett kostnadsfritt forskarseminarium i Vasaparken.

Tid: 23 mars kl.10.00-12.00

Plats: Universitetets huvudbyggnad i Vasaparken, andra våningen, sal Torgny Segerstedt

Måltider: Vi bjuder på ekologisk frukt i pausen.

Anmälan: Länk till anmälningsformuläret

Sista anmälningsdag: 18 mars

Program: Vi inleder seminariet med ett föredrag av Maria Renström, idag ordförande för Systembolagets Alkoholforskningsråd. Maria har tidigare arbetet vid EU-kommissionen där hon arbetade fram EUs alkoholstrategi och vid WHO där hon tagit fram den globala alkoholstrategin samt WHOs rapport om icke medicinskt bruk av cannabis. Maria har varit kanslichef på Mobilisering mot narkotika och arbetat som ämnesråd på Socialdepartementet där hon lett regeringens samordnade ANDTS-politik. Maria kommer under sitt föredrag att bland annat ge nationella och internationella utblickar i frågor som rör ANDTS-frågor och presentera Systembolagets Alkoholforskningsråd.

Vi fortsätter därefter att berätta om vad CERA kan göra för dig som forskare, lärare och doktorand vid Göteborgs universitet, baserat på de förslag som diskuterades fram vid forskarminglet den 22 september 2017.

Seminariet avslutas med att presentera de stipendiater som erhållit CERAs planeringsbidrag på 10 000 kr och CERA/CANs arbetsstipendium. Läs mer om dessa stipendier på www.cera.gu.se under ”Nyheter”. Deadline för ansökan är den 5 mars.

Maila till info@cera.gu.se om du har frågor om evenemanget.

Har du kollegor som kan vara intresserade av seminariet? Då är du givetvis välkommen att bjuda med dem, alla måste dock anmäla sig med hjälp av anmälningsformuläret. Mötet är öppet för såväl seniora som juniora forskare liksom för doktorander och masterstudenter inom CERAs forskningsområde.

Vi ser fram emot att få träffa och samtala med dig! Varmt välkommen!

Professor Claudia Fahlke

Föreståndare för CERA                           

Psykologiska institutionen                                 

Göteborgs universitet        

Professor Gunnel Hensing

Vice föreståndare för CERA

Institutionen för medicin

Göteborgs universitet                                         

Om CERA: Centrum för forskning och utbildning kring riskbruk, missbruk och beroende (The Center for Education and Research on Addiction) är en tvärvetenskaplig centrumbildning vid Göteborgs universitet med samarbetspartners från Länsstyrelsen, hälso- och sjukvården, primärvården, kriminalvården och socialtjänsten. CERA arbetar för att stärka och utveckla den vetenskapliga kunskapen om alkohol, narkotika och spel genom att bedriva kvalificerad forskning och utbildning inom området. CERA samverkar också med olika verksamheter som arbetar med dessa frågor, och erbjuder uppdragsutbildningar, utvärderingar och forskning inom området. Läs mer på vår hemsida: www.cera.gu.se

Publicerad: