Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Måndagsseminarier på Beroendemottagningen vt 2019

Publicerad: Uppdaterad:

Är du nyfiken på beroendesjukdomar och skulle vilja lära dig mer? Intresset för höstens måndagsseminarier om Beroendesjukdomar med Dr Christian Simonsberg har varit mycket stort och vi har därför beslutat att köra ytterligare en omgång under våren 2019.

Syftet är med dessa miniföreläsningar är att öka kunskapen om beroendesjukdomen och dess behandling, att öka förståelsen för patienter med substansberoende, som ju finns överallt i vården, men också bidra till att minska den stigmatisering som allt för ofta vidhäftar denna patientgrupp. Ambitionen är att täcka hela spektrumet av substansbrukssyndrom, som den nya termen i DSMV heter. Innehållet omfattar verkningsmekanismer, effekter, tecken på påverkan, skadeverkningar, faror, abstinensbehandling och långtidsbehandling. Anslaget kommer att vara praktiskt och jordnära. Vi vänder oss till personal inom VGR som på olika sätt kommer i kontakt med Beroende och missbruk.

Föreläsare: Dr. Christian Simonsberg från Beroendemottagningen.

Tid

 

Klockan 15:00-16:00 för samtliga tillfällen, klockan 16-16:30 finns tid för frågestund.

Anmälan

Endast 1:a tillfället kräver anmälan - länk till anmälningssida

Vid övriga tillfällen har vi större lokaler och någon anmälan behövs därför inte. *Vid Gastronomen/Personalmatsalen Östrasjukhuset

Plats: Östrasjukhuset.

Schema: