Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ny kurs: Personlighet, psykisk hälsa och beroende - ht 2018

Publicerad: Uppdaterad:

Ett beroende av alkohol eller narkotika påverkar hjärnan både fysiologiskt och psykologiskt och kan därmed påverka en persons psykiska hälsa och personlighet. I kursen här får du kunskap om på vilka sätt, men också omvänt – hur människor med olika personlighetsegenskaper eller former av psykisk ohälsa lättare utvecklar beroende vid olika skeenden eller kriser i livet.

Kursen vänder sig till dig, som i ditt arbete kommer i kontakt med personer som har problem med alkohol eller narkotika och som vill få fördjupad kunskap om hur psykologiska processer och psykiatriska svårigheter tar sig uttryck i ett beroende. Kursen passar också dig som har ett forskningsintresse och som vill ta en masterexamen inom området.

Kursen   är på avancerad nivå och du behöver ha en högskoleutbildning med inriktning mot omsorg, vård eller behandling om minst 180 högskolepoäng. Kursen ges på halvfart. Start: höstterminen 2018

Anmälan öppnar 15 mars: Personlighet, psykisk hälsa och beroende, 15 hp, kurskod: PX2106 

Läs   mer om forskning och samarbeten inom hälsopsykologi   och beroendepsykologi  på psykologiska institutionen.

Psykologiska institutionen, Göteborgs universitet

Publicerad: