Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vägledning för val av plattform för videomöten inom VGR tas fram

Publicerad:

Inom VGR:s organisation cirkulerar just nu många frågor kring video-/distansmöten i olika former, till exempel vårdmöten eller administrativa möten. Vilka plattformar är godkända att använda i VGR, ersätter plattform X den utgående plattform Y? etc.

Den gemensamma, underliggande frågan kan uttolkas som ”vilken plattform kan/bör jag använda till ett möte av en viss karaktär?”. Det allmänna svaret är att det är informationen som behandlas och krav på funktion i mötet, som styr vilken mötesplattform som bör användas.

I det dagliga arbetet med möten behövs dock en mer konkret vägledning, en hjälp att välja vilket system eller plattform jag som medarbetare ska använda för mitt möte, i de fall frågetecken kring detta finns.

Ett initiativ har därför tagits för att knyta ihop olika personer och aktiviteter som på olika sätt har kunskap om och arbetat med liknande frågeställningar. Målet är att ta fram en enkel och tydlig översikt, publicerad på intranätet, som ska kunna användas av den enskilde som underlag för att välja plattform enligt ovan.

Arbetet pågår just nu och ambitionen är att bli klar så snart som möjligt, då det kan konstateras att efterfrågan/behovet av en sådan översikt och vägledning är stort.

Publicerad: