Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stöd

Röd dekor

Med stöd avses här digitala verktyg som syftar till att främja invånares hälsa, stödja vårdprocesser eller används för att följa upp vårdens interventioner. Några exempel på användningsområden: behandlingsuppföljning, patientutbildning, stöd till närstående och registreringar av olika typer av aktiviteter.

Stöd på nätet

Vårdgivare kan använda Stöd och behandling för att skapa stödprogram. I ett stödprogram kan vårdgivare dela information i form av text, foton, filmer, ljudfiler och formulär och interagera med invånaren i form av meddelanden.

Invånaren kan ges möjlighet att ta del av resultat på formulär i form av grafer och tabeller och följa sin utveckling över tid. Invånaren kan även få påminnelser när det är dags att fylla i formulär.

Personal har till exempel möjlighet att: 

  • dela instruerande texter, foton, filmer och ljudfiler i ett sammanhållet program.
  • interagera och stödja invånaren i en vårdprocess genom att stegvis dela nytt material och kommunicera med meddelanden.
  • ta del av eventuella resultat på formulär i form av grafer och tabeller.
  • schemalägga periodiserade utskick av formulär.
  • själv skapa och få flaggor och påminnelser om olika händelser, som till exempel ett visst resultat på ett formulär eller om invånaren är inaktiv.

Hämta en översiktsbild som beskriver de grundläggande funktionerna, eller en mer detaljerad Powerpointpresentation.

Se en kort presentation (15 min) där Tommy Skjulsvik berättar om hur man kan komma igång med egna stöd i SoB. Inslaget är från en minikurs i digitalisering som gavs vid Södra Älvsborgs Sjukhus 180611.

Bli designer i Stöd och behandling och bygg egna stöd

Verksamheter kan låta personal bli designers i SoB och kan därefter relativt självständigt utveckla egna stöd. Designers får stöd från regionen och blir inbjuden till ett regionalt och ett nationellt designernätverk. 

Regionala resurser vid införande av stödprogram

Resurser från Inera för verksamheter som vill skapa stödprogram

Senast uppdaterad: 2019-09-20 09:42