Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Förlängning av tillfällig förändring av tillämpnings anvisning om borttagen patientavgift för sent avbokat besök samt för ersättning avseende väntetid mer än 30 minuter

I samband med Covid-19 har hälso- och sjukvården inom Västra Götalandsregionen informerat patienter om att inte komma till vårdinrättningar om de känner sig sjuka, förkylda eller har luftvägsbesvär. Detta leder till sena eller uteblivna avbokningar som ska generera faktura med avgift för uteblivet besök.
Då det är hälso- och sjukvården inom Västra Götalandsregionen som uppmanat patienterna att inte komma, kan det innebära att patienten uppfattar att avbokning inte behöver göras. I den uppkomna situationen ska inte denna avgift tas ut för sent avbokade besök.

Hälso- och sjukvårdsdirektören har den 17 mars 2020 beslutat att avgiften vid uteblivet patientbesök tillfälligt tas bort under tiden 17 – 31 mars 2020 och avgiftsbefrielsen förlängdes 1 april 2020 med några förtydligande om tillämpningen.
Avgiftsbefrielsen föreslås fortsätta gälla under perioden 1 maj – 31 december 2020.

Förlängning av tillfällig förändring av tillämpningsanvisning om borttagen patientavgift för sent avbokat besök

Senast uppdaterad: 2020-04-28 17:38