Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Webcert uppgradering 6.1

Stopp av Elektroniska intyg i Webcert planeras den 11/12 kl.19.00-22.30

Inera meddelar
Tisdagen den 11 december klockan 19:00 - 22:30 genomförs ett arbete som medför stopp i elektroniska Intyg via Webcert, Melior och Obstetrix. 

Förtydligande

För användare av Webcert: Åtkomst saknas till Webcert under stoppet. Avvakta om möjligt att funktionen blir tillgänglig. Använd manuella rutiner vid behov. Se bilaga för mer detaljerad information.
Info verksamheter uppgradering Webcert 6.1 181211.pdf

Avbrott av applikation under uppdatering. 

Nyheter - Elektroniska intyg Webcert 6.1Vårdens intyg Införande av en ny funktion "Godkänna intygsmottagare". Funktionen finns endast för läkare som behandlar intygstypen läkarintyg för sjukpenning (FK 7804). Läs mer i Nyheter. 

Funktion för utskrift av makulerade intyg eller makulerade låsta utkast tas bort För att försvåra möjligheten att känsliga uppgifter om en person sprids tas funktionen "Skriva ut" bort för makulerade intyg och makulerade låsta intygsutkast. Läs mer i Nyheter.

Låsta intygsutkast Intyg betraktas som journalhandlingar, där varje journalhandling ägs av intygsutfärdande vårdgivare. Det innebär att Patientdatalagens regelverk och Socialstyrelsens föreskrifter om journalföring ska gälla för alla intyg som hanteras av Webcert och Intygstjänsten. Läs med i  Nyheter. 

Nyheter Elektroniska intyg Webcert 6.1
Webcert 6.1 Release notes

Senast uppdaterad: 2018-12-11 12:12