Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Katalog i Väst (KIV) blir KIV 3.0 - start framflyttad

Som vi tidigare informerat om kommer vi effektivisera och höja säkerheten vid hantering av digitala identiteter och behörigheter. Nuvarande Katalog i Väst (KIV) ska få en ny teknisk plattform, som vi valt att kalla KIV 3.0.

Tester som genomförts i kvalitetssäkringssyfte inför driftsättning i höst visar att vi ännu inte uppnår förväntad kvalitet enligt tidplan. Vi har därför beslutat att flytta fram tidpunkten för start. Tyvärr har vi idag inte möjlighet att kommunicera nya datum för utbildning och driftsättning. Tidplanen för införandet kommer behöva revideras och vi ber att få återkomma så snart vi vet mer.

Eventuella frågor kan redan nu adresseras direkt till huvudprojektledare för KIV 3.0: Per Rask,  per.rask@vgregion.se.

I annat fall kommer vi hålla er uppdaterade via Koncernkontoret och ordinarie kontaktvägar.

Om KIV 3.0

Den nya plattformen kommer i ett första skede ersätta de funktioner som idag finns för privata vårdgivare:

  • Hantera organisationsinformation (KIV)
  • Hantera manuella anställningar/engagemang (KIV)
  • Hantera Vårdmedarbetaruppdrag (Behörighetsbeställning/medarbetaruppdrag - BEH
  • Delegering från verksamhetschef (Behörighetsbeställning/medarbetaruppdrag - BEH)

När väl plattformen är på plats kommer vi allt eftersom att införa ny och förbättrad funktionalitet, exempelvis att beställa alla andra behörigheter som behövs för att samverkan med Västra Götalandsregionen ska fungera enklare. Den nya behörighetsplattformen kommer även utgöra en av grunderna för behörigheter i Framtidens Vårdinformationsmiljö (Vårdskiftet).

Vi vill att ni förbereder er på att alla KIV /BEH-administratörer kommer behöva genomgå utbildning innan start. För att få en behörighet att administrera i KiV 3.0 krävs genomgången godkänd utbildning. Planerna är att utbildningen sker digitalt, anpassas till privata vårdgivare och att den går att nå utanför VGR:s intranät. Utbildningsplattformen kommer även att utgöra grund för manualer och övrigt som hör ihop med administrationen av KiV. 

Senast uppdaterad: 2019-09-04 11:13