Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Olikheter i funktionalitet

NPÖ

Inloggning sker  med tjänstekort, under förutsättning att du är behörig hälso-och sjukvårdspersonal och att medarbetaruppdrag finns registrerat i Katalog i väst (KIV). Efter inloggning och registrering av samtycke visas en översikts vy. Klicka på rubriken Läkemedelsförteckningen från e-hälsomyndigheten för att se Läkemedelsförteckningen i sin helhet. Listan är som default sorterad efter expeditionsdatum på apoteket. Genom att klicka på rubrikerna eller använda filterfunktionen sorteras listan om. Genom att klicka på ett enskilt preparat erhålls en detalj vy där även ansvarig förskrivare framgår.Utskrivningsfunktionalitet saknas För mer information gå till NPÖ användarmanual.

Pascal

Inloggning sker med  tjänstekort under förutsättning att medarbetaruppdrag finns registrerat i KIV. För patienter som inte har dosdispensering kan läkemedelsförteckningen användas för att se vilka läkemedel patienten hämtat ut och för att använda beslutsstöd såsom interaktionskontroll, biverkningssök och varningar vid graviditet och amning. Klickar man på ett enskilt uthämtat läkemedel visas kompletterande information som förskrivare och interaktioner. Under knappen ”Visningsalternativ” kan man vid behov sortera om listan. Vill man se LF hos en patient som har dosexpedition får man klicka på den övre fliken med benämningen ”Uthämtat”. Utskrivningsfunktionalitet via symbolen för utskrift. För mer information läs i Handboken. 

1177 Vårdguidens e-tjänster

Åtkomst sker med tjänstekort, under förutsättning att en behörighetsansökan har skickats till eHälsomyndigheten. Endast förskrivare med en enskild förskrivarkod kan få behörighet övrig vårdpersonal har ingen åtkomst. När ansökan är behandlad och behörigheten godkänts erhålles bekräftelse från E-hälsomyndigheten via e-post.

Dessutom för att kunna komma åt LF via 1177 krävs att  förskrivarens enhet finns aktiverad samt  att postort finns angivet på enheten. Under Externa Tjänster hittar man LF. Utskriftsfunktion via Höger musknapp > Skriv ut eller kortkommando Ctrl + P.

Senast uppdaterad: 2019-03-01 15:46