Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Bokade tider ersätter drop-in hos Klinisk kemi på SU

Publicerad:

Klinisk kemi, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, inför tidbokning via 1177 på Provtagningen Östra (Centralkliniken), Provtagningen Mölndal och Provtagningen Sahlgrenska.

Tidbokning innebär många fördelar för patienterna. Bokade tider:

  • gör att patienten vet när hen ska bli provtagen och slipper stressa över parkering som går ut, lunchrasten som är slut eller läkartiden/ingreppet som närmar sig,
  • minskar trängsel i vänthallen med risk för smittspridning,
  • gör att patienten slipper långa väntetider, som kan vara särskilt jobbigt om man inte mår bra,
  • minskar risken för att analysresultatet inte hinner komma till vårdenheter i tid,
  • minskar stressen hos medarbetare som istället kan fokusera på att ge patienten en bra upplevelse.

Provtagningen Östra (Centralkliniken), Provtagningen Mölndal och Provtagningen Sahlgrenska tar emot 350-700 patienter dagligen. Många kommer på morgonen och färre på eftermiddagen. Tidbokningen kommer medföra en jämnare arbetsbelastning under dagen för medarbetarna på Klinisk kemi.

Fredag 25 februari är sista dagen med drop-in-tider.

Patienterna kan redan idag boka och avboka tid via 1177, med e-legitimation. Patienter som inte har e-legitimation eller av annan anledning inte kan boka tid för provtagning via 1177.se kan boka tid via telefon: 031- 343 10 20. Observera att om många ringer samtidigt kan det bli väntetid.

För akuta behov/oplanerad provtagning kommer akuta tider att finnas. För att inte orsaka kö på plats för akuta patienter, är det viktigt att de akuta tiderna inte används som drop-in-tider.

När patienten kallas till provtagning är det viktigt att informera om när, var och hur patienten ska boka sin tid. Som tidigare är det också viktigt att informera patienten om provtagning ska ske fastande, så att de bokar tid på morgonen.

Förslag på texter till kallelser

Kontakt vid frågor:

Provtagning Östra: Hacer Kocak, sektionsledare, hacer.kocak@vgregion.se

Provtagning Sahlgrenska: Sarah Ghadban, sektionsledare, sarah.ghadban@vgregion.se

Provtagning Mölndal: Ulrika Ramsberg, undersköterska ulrika.ramsberg@vgregion.se

Publicerad: