Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

BUP tillgänglighetsuppdrag och ”En väg in”

Publicerad:

"En väg in” öppnar för alla nya invånarkontakter och remisser till barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) i Västra Götalandsregionen under första kvartalet 2022.

Detta är en del i regionstyrelsens beslut från mars 2021 om BUP Tillgänglighetsuppdrag 2021–2023, med målet om en god tillgänglighet för alla barn och unga i Västra Götalandsregionen med psykisk ohälsa. Målet innebär att vårdgarantin ska uppfyllas för nybesök, utredning och behandling samt att kön ska vara omhändertagen redan i december 2022.

"En väg in” är ett regiongemensamt kontaktcenter med uppdrag att ta emot telefonsamtal, egenremisser och 1177-meddelanden från invånare (barn, ungdomar <18 år och/eller vårdnadshavare) utan befintlig BUP-kontakt samt remisser från vårdgrannar. Efter bedömning ges rådgivning och vid behov bokas en nybesökstid inom barn- och ungdomspsykiatrin.

Under första kvartalet 2022 inleds utvecklingsarbetet för att möjliggöra bokningar även inom primärvården.

Mer information om BUP tillgänglighetsuppdrag och ”En väg in" här på Vårdgivarwebben

Publicerad: