Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Covid-19 affischer Att uppmärksamma barnen nu på flera språk

Publicerad:

De affischer som Västra Götalandsregionens kompetenscentrum om våld i nära relationer (VKV) tidigare tagit fram för att uppmärksamma barn med våldsutsatthet har nu översatts till ytterligare sju språk.

Vuxna och barn som lever med våldsutsatthet är extra utsatta under covid-19. Därför är det viktigt att vi når ut med information till alla patienter i tand-, hälso- och sjukvården om att hjälp finns att få. Vi vuxna behöver vara särskilt uppmärksamma under covid- 19 pandemin på att många barn kan fara illa.

Det finns en affisch som vänder sig direkt till barn och unga, samt en affisch som vänder sig till vuxna men uppmärksammar situationen för barn och unga.

Båda affischerna finns nu på svenska, engelska, arabiska, somaliska, dari, BKS (bosniska/kroatiska/serbiska) och tigrinja. En översättning till persiska kommer också inom snar framtid.

Alla varianterna finns i A3- och A4-format och går att ladda ner gratis och skriva ut här: https://www.valdinararelationer.se/vkv/covid-19/affischer/

VKV ber även att ni som har den svenska affischen uppsatt skriver ut den igen och byter ut den gamla, då ett telefonnummer har uppdaterats på affischen. (Ni som har länkat till VKV:s hemsida behöver inte göra några ändringar då dessa filer är uppdaterade.)

Kontakt vid frågor:
Carina Eliasson, områdeschef VKV
carina.eliason@vgregion.se

Publicerad: