Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Formuläret Frågor Om Våld (FOV) är validerat

Publicerad:

Västra Götalandsregionens kompetenscentrum om våld i nära relationer (VKV) har sedan 2013 arbetat med att utveckla frågeformuläret FOV – Frågor om våld, som används inom regionens hälso- och sjukvård och tandvård, för att ställa frågor på rutin om våld till patienter. Nu är formuläret validerat.

Att det är validerat betyder att det är vetenskapligt testat och har befunnits mäta det som det avser att mäta, det vill säga att identifiera våld i nära relationer.

Under 2021 har VKV genomfört studien vars vetenskapliga syfte var att validera de frågor om våld som finns beskrivna i formuläret och bedöma hur tillförlitligt det är för att fånga individens erfarenheter av våld i nära relationer. Studien visar tydligt på att frågorna i FOV – Frågor om våld uppfattas som högst relevanta och kognitiva Intervjuer visar också att frågorna har hög tillförlitlighet.

Rapport: Validering av frågeformuläret FOV – Frågor om våld till vuxna, 2021

Formuläret Frågor om våld (FOV)

Kontakt vid frågor:
vkv@vgregion.se

Publicerad: