Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hitta till den gemensamma portalen för alla laboratorieanalyser

Förra året driftsattes en gemensam analysportal för Laboratoriemedicin på Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU). Syftet var att samla alla analyser och provtagningsanvisningar till en enda portal där vårdgivare kan hitta samtliga analyser oavsett vilket lab inom SU som utför dem. Portalen riktar sig till alla vårdgivare som beställer prover från SU. Om du inte hittat dit ännu är det hög tid nu.

Den nya analyslistan hittar du på sahlgrenska.se under fliken ”För dig som är vårdgivare” och ”Laboratoriemedicin”. Listan uppdateras en gång per dygn så du kan vara säker på att informationen där är aktuell.

Analyslista och provtagningsanvisningar på Sahlgrenska.se

- Alla ändringar i en analys som görs i dokumenthanteringssystemet RMT+ visas på webben för våra kunder nästkommande dag. Det innebär en kvalitetssäkring av informationen. Dessutom blir det smidigare för våra kunder att alla analyser finns på ett ställe, och att de därmed slipper hålla koll på vilket lab som utför dem, säger Annika Hallgren, kvalitetssamordnare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

I det nya listverktyget kan du hitta det du söker på flera olika sätt. Du kan antingen använda fritextsök eller hitta analysen i bokstavsordning. Det går också att filtrera på laboratorium om du vet vilket lab som utför en viss analys. 

Om du tidigare har använt dig av specifika laboratoriers listor, till exempel Klinisk kemis, kan du känna dig trygg med att samma information finns i den nya portalen. Fördelen är att du kan vara säker på att informationen där är uppdaterad. 

Den nya analyslistan hittar du på www.sahlgrenska.se/for-dig-som-ar/vardgivare/laboratoriemedicin/analyslista/

Kontakt vid frågor:
Annika Hallgren
annika.hallgren@vgregion.se
070-085 25 20

Senast uppdaterad: 2019-07-11 13:56