Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information till förskrivare av stomiprodukter i Västra Götaland

Publicerad:

Information från Ledningsråd Medicintekniska produkter, genom ordförande Peter Amundin:

Sedan 1 mars finns ett nytt produktsortiment med förskrivningsbara stomiprodukter i Västra Götaland. Under februari-mars 2021 har information skickats ut till förskrivare och verksamhetschefer/MAS:ar om vilka patienter inom era specifika ansvarsområden som behöver byta stomimaterial.

Sammanlagt handlar det om 2 800 patienter i hela Västra Götaland. Vissa produkter ur det tidigare sortimentet har varit fortsatt förskrivningsbara så länge dessa funnits kvar i lager (dock som längst till årsskiftet 2021-2022) vilket har bidragit till en förlängd övergångsperiod till det nya sortimentet med tid för vårdgivare och patient att prova ut och förskriva ny produkt.

Det visar sig att det fortfarande finns ett stort antal personer som hittills inte har bytt material.

Innan årsskiftet 2021-2022 måste samtliga utbyten utföras för att patienterna inte ska stå utan stomimaterial. Efter 31 december kommer de utgångna produkterna inte att kunna levereras till patient.

Kontakt vid frågor:
lmn.regionservice@vgregion.se

Publicerad: