Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Informationsinsatser till vissa grupper

Publicerad:

Smittspridning av det nya coronaviruset SARS-Cov 2 pågår i samhället i Västra Götaland och antalet fall kommer att öka. Smittskydd Västra Götaland ser vi med oro på att stora grupper i samhället är svåra att nå via media, hemsidor och sociala medier. Det behövs därför göras särskilda insatser till dem.

Smitttskydd Västra Götaland uppmanar därför alla som har kontakt med till exempel personer med annat modersmål än svenska att ta alla tillfällen att informera om vilka rekommendationer som gäller för vår befolkning. Det kan handla om att ta upp frågan vid BVC-besök eller vårdbesök, att se till att skriftlig information finns i väntrum och vårdrum, och alla andra sätt ni tycker är bra.

Folkhälsomyndigheten ser just nu över informationsbehovet men er informationsinsats måste ändå börja direkt. Målet är att aktivera alla som möter de här grupperna på ett eller annat sätt.

Smittskydd Västra Götalands webbsida riktad mot allmänheten

Information på olika språk

Notera att läget förändras dagligen och det är viktigt att alla verksamheter håller sig uppdaterade om aktuellt läge för covid-19.

Kontakt vid frågor:
smittskydd@vgregion.se

Publicerad: