Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Informationsmöte om sociala investeringsmedel

I juni öppnade ansökan för sociala investeringsmedel (SIM) från Västra Götalandsregionen. Den 27 augusti 2019 (kl. 13:30-16:00) bjuder Västra götalandsregionen in till ett informationsmöte om sociala investeringsmedel.

kl. Syftet med SIM är att uppmuntra till verksamhetsutveckling och innovation för att främja barns och ungas framtida utveckling och hälsa med fokus på att gå ut grundskolan med godkända betyg. Ansökan har öppet till den 4 oktober.

Under informationsmötet den 27 augusti besvaras följande frågor:

  • Vad är sociala investeringar?
  • Hur går ansökningsprocessen till?
  • Hur ser urvalskriterierna för ansökan av medel ut?
  • Vilka dokument behöver lämnas in?
  • Budgetvägledning inför ansökan, vad är viktigt gällande den ekonomiska hanteringen?

Det ingår i ansökan för medel att göra en verksamhetslogik (även kallad programteori) som bifogas med ansökan. En verksamhetslogik hjälper er som projektägare och oss som finansiärer att tydligt se vad ni planerar att göra och vilken förändring som insatserna är tänkta att leda till. Att göra en verksamhetslogik kan också bidra till att skapa struktur och skapa en samsyn. Verksamhetslogiken beskriver antaganden om effekter i relation till aktiviteter. Den kan också ge stöd i att definiera uppföljningsmått.

Vi erbjuder stöd i att formulera och skapa verksamhetslogik i form av en workshop den 27 augusti (kl. 8:30 – 12:00).

Läs mer och anmäl dig på vår webbsida

Kontakt vid frågor:
Shirin Bartholdsson, avdelning social hållbarhet
shirin.bartholdsson@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2019-07-03 14:58