Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kritisk sårbarhet i IT-komponent

Publicerad:

Det finns en kritisk sårbarhet i en IT-komponent som är vanligt förekommande i många IT-system världen över. Just nu pågår ett intensivt arbete med identifiera sårbarheten och säkerställa att den inte påverkar Västra Götalandsregionens IT-miljö.

Komponentens sårbarhet kan ge hackare möjlighet att göra intrång i IT-miljön. Det finns inga indikationer på intrång i Västra Götalandsregionens IT-miljö.

Västra Götalandsregionen (VGR) ser mycket allvarligt på situationen och arbetar med att identifiera och åtgärda risker i vår IT-miljö. Vi förväntar oss att alla andra aktörer som har nätverk och system som är kopplade till VGR:s nätverk agerar på samma sätt.

Mer information om den kritiska sårbarheten Log4j och vägledning för att hantera situationen finns hos cert.se, som är en del av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Pågående åtgärder

Det kommer att vidtas akuta säkerhetshöjande åtgärder som kan orsaka störningar i Västra Götalandsregionens IT-miljö. Information om driftstörningar och planerade arbeten går ut i samma informationskanaler som vanligt. Håll er uppdaterade där.

VGR uppmanar att säkerställa att reservrutinerna för de IT-system ni använder är uppdaterade och kända för de medarbetare som kan behöva använda rutinerna.

Denna nyhetstext kan komma att uppdateras med ny information. I så fall markeras den nya informationen tydligt.

Enhet säkerhet och beredskap

Publicerad: