Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ny stödgruppsverksamhet i Borås/Sjuhärad för barn som förlorat en förälder

Publicerad:

Från 1 januari 2022 samverkar Västra Götalandsregionen (VGR) med Svenska kyrkan och Kraftens hus Sjuhärad genom ett Idéburet Offentligt Partnerskap (IOP) gällande stödgruppsverksamhet för barn, tonåringar och vuxna i familjer där en förälder avlidit. IOP:t gäller i fem år.

Svenska kyrkan och Kraftens hus i Sjuhärad har under hösten 2021 startat upp stödgruppsverksamhet för barnfamiljer där en förälder avlidit. Genom verksamheten kan barn, tonåringar, unga vuxna, och kvarvarande förälder/vårdnadshavare erbjudas deltagande i en omgång stödgrupper.

Verksamheten är öppen för alla barn och unga som har en förälder som avlidit, oavsett dödsorsak. Syftet är att tillsammans med andra i samma situation bearbeta sin sorg för att förhindra att den utvecklas till ett bestående trauma.

Från och med 2022 medverkar även VGR i verksamheten, genom ett IOP. IOP:et innebär att VGR deltar i uppföljningen av stödgruppsverksamheten, och bidrar till att utveckla kunskapen om hur man bemöter barn som förlorat en förälder. Stödgrupperna är ett komplement till hälso- och sjukvården, och information om stödgrupperna kan med fördel spridas inom och mellan verksamheter i VGR, samt från verksamheten till berörda familjer som träffas i olika vårdsituationer.

Ett IOP med liknande verksamhet finns även i Göteborg med Bräcke Diakoni som vårdgivare.

Kontakt vid frågor:
Caroline Jernevad, Koncernkontoret, VGR
caroline.jernevad@vgregion.se

Publicerad: