Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nya namn på mottagningar vid SU

Publicerad: Uppdaterad:

I år får flera av Sahlgrenska Universitetssjukhusets (SU) mottagningar nya namn. Syftet är att förenkla för patienter, allmänhet och remittenter genom att göra namnen tydligare och mer beskrivande.

Namnbytena genomförs i etapper under året. Hittills har enheter vid Drottning Silvias barnsjukhus och Östra sjukhuset fått nya namn. Näst på tur är enheter vid Sahlgrenska sjukhuset och därefter vid Högsbo och Mölndals sjukhus.

På sjukhusets webbplats finns en översättningslista där de gamla och nya namnen framgår. Se listan här

Det viktigaste syftet med förändringen är att förenkla och förtydliga. Lena Mattsson, projektledare, förklarar hur:

- Förändringen innebär att det blir lättare för såväl besökare, medarbetare, remitterande enheter med flera att förstå namnen på mottagningar då de nya namnen tydligare beskriver vilken vård det handlar om. Det blir också lättare att hitta eftersom vi även lägger till sjukhustomt efter namnet om mottagningen finns på flera sjukhus.

Namnbytena sker i etapper under 2021. Nedan anges planerat genomförandedatum, det vill säga den dag då de nuvarande namnen ändras till de nya namnen i Katalog i Väst, KiV:

  • Östra sjukhuset: 22 mars 
  • Sahlgrenska sjukhuset: 3 maj
  • Högsbo sjukhus: 24 maj
  • Mölndals sjukhus: 14 juni     
  • Övriga mottagningar: 6 september

Projektet innefattar också införande av gatuadresser på Mölndal och Högsbo sjukhus.

Regional riktlinje för namnstruktur
Bakgrunden till namnbytena är en regional riktlinje för namn- och organisationsstruktur som beslutades 2017. Förutom att förenkla för patienter och allmänhet är syftet att underlätta för medarbetarna att få fram korrekta uppgifter i de vårdadministrativa systemen.

En gemensam informationsstruktur är också en förutsättning för samordning av IT-systemen inför och under införandet av Millennium.

Kontakt vid frågor:
Lena Mattsson, projektledare
lena.e.mattsson@vgregion.se

Publicerad:
Uppdaterad: