Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nya webbsidor ger hjälp att remittera rätt vid svårläkta sår

Publicerad:

Nu finns sidor på Vårdgivarwebben som ger dig stöd vid remittering till sjukhus av patienter med svårläkta sår. Bakgrunden är den regionala medicinska riktlinjen (RMR) ”Sår – handläggning av svårläkta sår” som nu är införd i Västra Götalandsregionen.

Målen med riktlinjen är att förbättra omhändertagandet av patienter med svårläkta sår i primärvården genom att fokusera på diagnosen. Efter diagnos ska antingen orsaken till såret åtgärdas eller patienten tidigt remitteras till specialistvården. Avsikten är att minska antalet sår som fortlöpande ”läggs om” (men inte blir bättre), minska felaktig antibiotikaförskrivning, förbättra vårdprocessen för patienter med spinalskada och sittsår samt med tiden minska antalet underbensamputationer.

Basen för kunskapsstödet kring svårläkta sår är Sårwebben hos Skaraborgs sjukhus. De nya sidorna på Vårdgivarwebben är ett komplement för dig som vårdgivare just när det gäller hur och vart remitteringen ska ske. För varje sjukhusförvaltning finns information om vilka patienter som ska remitteras, vart remissen ska skickas, vad remissen ska innehålla, kontaktuppgifter vid frågor och olika användbara länkar.

Du behöver bara klicka dig in på det sjukhus som ni vanligtvis samarbetar med. Även om sjukhuset i fråga inte har den aktuella specialiteten finns där information om vart du ska skicka remissen istället.

Länk till de nya sidorna: Remiss RMR Svårläkta sår

Dokument RMR Sår – Handläggning av svårläkta sår

Kontakt vid frågor:
Ann-Christin "Anki" Jirblom Karlsson, projektledare 
ann-christin.jirblom_carlsson@vgregion.se

Agneta Gillsér Skaug, projektledare
agneta.skaug@vgregion.se

Monica Ericson Sjöström, chefläkare och projektägare
monica.ericson-sjostrom@vgregion.se

Publicerad: