Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nytt avtal avseende ögonbottenfotografering

Publicerad: Uppdaterad:

Tidigare har information gått ut gällande nytt avtal avseende ögonbottenfotografering i Västra Götalandsregionen. Västra Götalandsregionen har upphandlat primärscreening av  ögonbottenfotografering för diabetespatienter, och avtal har tecknats med Digifundus.

Digifundus kommer att överta ögonbottenfotografering för diabetesscreening från ögonklinikerna på NU-sjukvården, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i Väster, Skaraborgs sjukhus och Södra Älvsborgs sjukhus. Ögonklinikerna på dessa sjukhus kommer därmed inte längre att hantera diabetesscreeningen.

Ni som i dag remitterar patienter till ögonbottenfotografering för diabetesscreening till dessa sjukhus ögonkliniker eller som har haft personal från sjukhusen som besökt er, behöver därför från 1 juni remittera patienterna till:

  • Digifundus
  • Eller till en annan vårdaktör med avtal med regionen som utför ögonbottenfotografering, till exempel Capio Lundby Specialistsjukhus i Göteborg eller Aleris Närsjukhus i Fyrbodal.

Digifundus kommer att ta emot patienter 16 år och äldre (exklusive gravida patienter som fortsatt kommer att omhändertas på sjukhusen) och kommer att genomföra ögonbottenfotografering på fyra olika platser i regionen:

  • Skaraborgsvägen 35E Våning 3, 506 30 Borås
  • Silentzvägen 6, 451 50 Uddevalla
  • Läkarhuset Göteborg, Södra Vägen 27 Våning 5, 411 35 Göteborg
  • Allemanshälsan, Lundenvägen 4, entréplan, 541 39 Skövde

Remisserna till Digifundus ska skickas till Digifundus Sverige AB, BOX 241, 72106 Västerås.

Efter att patienterna remitterats till Digifundus kommer Digifundus vara ansvarig för att kalla patienterna med jämna intervall och ingen ny remiss behöver skickas.

Kontakt vid frågor:
Johan Axelsson, koncernstab beställning och produktionsstyrning av hälso- och sjukvård
johan.c.axelsson@vgregion.se

Publicerad:
Uppdaterad: