Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nytt avtal skrivs med Smärthjälpen Sverige AB

Publicerad:

Västra hälso- och sjukvårdsnämnden tecknar avtal med Smärthjälpen Sverige AB i Göteborg om diagnostisering och behandling gällande fibromyalgi, långvarig smärta som inte är cancerrelaterad, och/eller Myalgic Encephalomyelitis (ME).

Västra hälso- och sjukvårdsnämnden har redan idag ett avtal med Smärthjälpen med samma omfattning och uppdrag men detta löper ut 31 december 2021 och kan inte förlängas. 

Det nya avtalet skrivs efter en upphandling som nu är avslutad. Avtalet gäller för hela 2022 och kan förlängas med maximalt tolv månader. 

Smärthjälpens uppdrag omfattar att på specialistnivå utreda, bedöma, diagnostisera och under en begränsad period behandla vuxna personer med misstänkt fibromyalgi, långvarig smärta (ej cancerrelaterad) och/eller ME (även benämnt kroniskt trötthetssyndrom/CFS).  

Parallellt med det nya avtalet för 2022 fortsätter en utredning om hur omhändertagandet för patientgrupperna bör organiseras i framtiden.

Kontakt vid frågor:
Harriet Johnson Dimberg, regionutvecklare, Koncernkontoret
harriet.johnson.dimberg@vgregion.se

Publicerad: