Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nytt material till patienter och provtagande personal från Biobank Sverige

Med anledning av den nya dataskyddsförordningen (GDPR) har Biobank Sverige uppdaterat det informationsmaterial som riktar sig till provgivare/patienter och provtagande personal.

Biobankslagen säger att provtagare/patienter ska informeras och ge sitt samtycke till att deras prov sparas och för vilka ändamål de får användas.

Informationsmaterial till provgivare/patienter

Informationsmaterialet kan användas av vårdcentraler och provtagande enheter vid sjukhus för att informera provgivare/patienter om biobankslagen och sparade prov inom vården. Materialet finns tillgängligt på biobanksverige.se/alladokument/ och innefattar följande dokument:

Lathund för provtagande personal

En lathund till ordinerande och provtagande personal med syftet att underlätta för vårdpersonal när de ska lämna information om biobankslagen och sparande av prov i biobank finns också på plats på biobanksverige.se/alladokument/, H3. Lathund för provtagande personal.

Ett gemensamt material är viktigt för att provtagare/patienter ska mötas av samma information och rutiner oavsett var i landet de besöker vården. Landstingens/regionernas gemensamma dokument finns på Biobank Sveriges webbplats.

Kontakt

Emma Hvitfeldt
Kommunikatör, Biobank Väst
emma.hvitfeldt@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2018-06-14 15:55