Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nytt Sminet den 6 september

Publicerad:

I september ersätts nuvarande Sminet av en ny systemversion. Det nya systemet gör det enklare och snabbare för vårdenheter att anmäla smittsamma sjukdomar som lyder under smittskyddslagen.

Smittskydd Västra Götaland uppdaterar kontinuerligt webbsidan Sminet med aktuell information om detta. Inom kort kommer även en korrekt länk för att komma åt systemet att publiceras på sidan.

  • Den nya versionen av Sminet har en omarbetad layout.
  • Inloggning kommer att ske med SITHS-kort (e-legitimation). Den vårdenhet som saknar SITHS-kort bör snarast se över möjligheten att börja använda det. För information, se eTjänstekort Västra Götalands Län (nemoq.se). Har man inte möjlighet till det, kontakta Smittskydd via smittskydd@vgregion.se.
  • En annan nyhet i det nya systemet är att paragrafanmälan kan göras via webbformulär istället för på papper, när man gör anmälningar via SITHS-kort.
  • Planerad start av nya systemet är den 6:e september. I nuläget är Sminet öppet för anmälningar måndag-fredag kl. 8.00-16.30. Samma tider kommer att gälla initialt i det nya systemet.

Kontakt vid frågor:
smittskydd@vgregion.se

Publicerad: