Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Omsorgpsykiatrisk mottagning ett stöd för patienter i hela regionen

Publicerad:

Information från omsorgspsykiatrisk mottagning, Sahlgrenska Universitetssjukhuset:

Omsorgspsykiatrisk mottagning vänder sig till personer över 18 år med intellektuell funktionsnedsättning i kombination med svår psykiatrisk problematik. Vårt upptagningsområde är hela Västra Götalandsregionen och vi vill med detta nå ut till vårdgivare i hela regionen med information om vår mottagning och möjligheten att remittera patienter till oss.

Vi erbjuder konsultativa specialistinsatser kring omvårdnad och medicinering, psykologiskt utrednings- och behandlingsarbete, psykosocialt behandlingsarbete, stöd till närstående och handledning till nätverk.

Vi träffar patienter polikliniskt på vår mottagning eller via hembesök. I vårt team ingår läkare, sjuksköterska, skötare, kurator, psykolog och arbetsterapeut. Viktigt för arbetet är ett nära samarbete med primärvård, närstående, boendepersonal, kommunen och andra berörda.

Vi tar endast emot remiss från läkare då vi är en konsultativ mottagning och därmed behöver någon att samarbeta med kring patienten.

Mottagningens hemsida på SU:s webbplats

Kontakt vid frågor:
Sofia Vassbotn Klasson, t f enhetschef
sofia.v.klasson@vgregion.se

 

Publicerad: