Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Patienter kan få rullstolsträning hos Göteborgs Parasportförbund

Publicerad: Uppdaterad:

Från 1 januari 2021 samverkar Västra Götalandsregionen med Göteborgs Parasportförbund genom avtalet Idéburet Offentligt Partnerskap (IOP) gällande hjälpmedelsträning för personer som använder manuell rullstol.

Parasportförbundet erbjuder praktisk rullstolsträning för personer som fått en manuell rullstol utskriven från vårdgivare inom hälso-och sjukvården i Västra Götaland.  

För att bäst kunna använda rullstolen i olika sammanhang, hitta tryggheten med manövrering och träna enklare körteknik erbjuder Parasportförbundet en så kallad rullstolsskola.  

I samband med att en manuell rullstol skrivs ut av en vårdgivare överlämnas skriftlig information inklusive kontaktuppgifter för anmälan om rullstolsskolan till patienten/deltagaren. Patienter som är intresserade av att delta får själva kontakta Parasportförbundet för mer information och anmälan.

Under våren 2021 erbjuder Parasportförbundet tio olika träningstillfällen, det första den 23 februari, under förutsättning att restriktioner och riktlinjer kan följas gällande covid-19.

Deltagandet i rullstolsskolan är kostnadsfritt både för patienten och vårdgivaren. Träningen bedrivs i Pjäshallen, Kviberg, Göteborg.

Informationsmaterial kommer skickas ut via förvaltningarna till respektive vårdgivare.

Kontakt vid frågor:

Närhälsan Rehab:
Sara Jarl
sara.jarl@vgregion.se

PrimÖR Rehab:
Anneli  Virenhem
anneli@active.nu  

Publicerad: