Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Radiologiska tjänster i Västra Götalandsregionen

Publicerad:

Avtalet med Capio Lundby, där Unilabs Hisingen är underleverantör för radiologi, upphör från och med 2020-12-31. Ny upphandling av radiologiska tjänster med utbudspunkt på Hisingen är genomförd.

Avtal har inte kunnat undertecknas på grund av att upphandlingen är överprövad, och därmed blir verksamhetsstart på Hisingen försenad. Nytt avtal kommer att tecknas så snart överprövningsmålet är avgjort, sannolikt inom tre månader.  

Vårdverksamheter i öppenvård som drivs i offentlig regi så som vårdcentral samt läkaretableringar enligt lagen om läkarvårdsersättning (LOL) ska remittera patient med behov av radiologisk diagnostik till röntgenverksamheter i offentlig regi alternativt till externa utförare med avtal med Västra Götalandsregionen (VGR).

Vid remittering till röntgen i Göteborgsområdet ska remiss i första hand skickas till Sjukhusen i västers mottagningar på Angereds närsjukhus, Frölunda specialistsjukhus samt Kungälvs sjukhus.

En sammanställning över utförare av radiologiska tjänster i VGR finns på denna webbsida:

Radiologiska tjänster i Västra Götalandsregionen

Kontakt vid frågor:
Gunnel Sjöberg, regionutvecklare, Koncernkontoret VGR
gunnel.sjoberg@vgregion.se 

Publicerad: