Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Så här arbetar VGR för att hantera covid-19

För att på ett effektivt och samordnat sätt arbeta tillsammans som en region har regiondirektör Ann-Sofi Lodin utsett hälso- och sjukvårdsdirektör Ann Söderström som ansvarig för särskild organisation covid-19.

Grupper inom den särskilda organisationen arbetar bland annat med:

 1. Materialförsörjning
  Kartlägger och rapporterar tillgång och säkrar beställningsrutiner av sjukvårdsmaterial och skyddsutrustning.
 2. Läkemedelsförsörjning
  Kartlägger och rapporterar tillgång på läkemedel på övergripande regional nivå och säkrar regionala beställningsrutiner.
 3. Personalplanering
  Kontinuitetsplanerar för personaltillgång och eventuell omfördelning av personal samt inventering och kartläggning av tillgången på potentiell personal i framtida scenarion.
 4. Intensivvårdsplatser
  Säkrar informationen om antalet tillgängliga IVA-platser regionalt och, i samarbete med berörda verksamheter, planerar för extraordinära IVA-platser.
 5. Prehospital vård
  Koordinerar den prehospitala vården vilket bland annat innebär:

  - Hantering av misstänkt smittade personer i fält exempelvis vid karantänsplatser
  - Provtagning och triagering av misstänkt smittade personer
  - Samordning av transport av misstänkt smittade personer
 6. Vårdplatser
  Kartlägger och säkerställer antalet disponibla vårdplatser och leder arbetet med att planera för hur vårdplatser kan frigöras och användas vid behov. I förlängningen kan det innebära att patienter flyttas till annan plats för att frigöra utrymme.

 

 

Senast uppdaterad: 2020-03-17 17:37