Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

SVELIC.se ökar vårdens tillgång till läkemedelsinformation

Publicerad:

Den svenska söksidan SVELIC samlar nu utredningar gjorda av fem av de sju svenskaläkemedelsinformationscentralerna, liksom av den norska regionale legemiddelinformasjonssentre (RELIS).

www.svelic.se kan förskrivare och andra med läkemedelsansvar själva hitta svar på frågor som redan utretts om läkemedel.

De svenska läkemedelsinformationscentralerna fungerar som en oberoende service för sjukvården och utreder frågor om läkemedel – exempelvis läkemedelsval och dosering, biverkningar, interaktioner och läkemedelsanvändning under graviditet och amning. Centralerna finns i sju regioner i Sverige och är knutna till klinisk farmakologi vid respektive universitetssjukhus.

– Genom en gemensam databas kan vi dra nytta av varandras utredningar, säger Marie Olsson Nerfeldt, apotekare och med.dr, på Klinisk farmakologi, Sahlgrenska Universitetssjukhuset och ansvarig för läkemedelsinformationen, LUPP, Läkemedelsupplysningen.

Mer info om LUPP på Vårdgivarwebben hittar du här.

Publicerad: