Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Telefontolk inom fem minuter med nya tjänsten TolkNu

Publicerad: Uppdaterad:

Tolkförmedling Väst inför en ny tjänst, TolkNu, som möjliggör telefontolk inom fem minuter. TolkNu är särskilt framtagen för er som jobbar i verksamheter där tolkbehoven kan uppstå akut. Tjänsten är tillgänglig på alla språk dygnet runt, årets alla dagar.

Förfarandet är enkelt. Du väljer det språk du önskar på webben eller i appen och inom fem minuter kan tolkningen påbörjas.

Ladda ner appen i Google Play eller i App Store eller gå till webbtjänsten TolkNu. Instruktioner om hur du gör för att komma igång finns här: TolkNu - steg för steg-instruktion

Hälso- och sjukvården är skyldig att anpassa information efter individens förutsättningar och behov. Den som inte förstår eller talar svenska ska därför erbjudas språktolk. Barn ska inte användas som tolkar av flera anledningar, bland annat kan det leda till att patientsäkerheten riskeras, att patientsekretessen röjs, det kan leda till missförstånd och att tolkningen inte blir neutral. Att barn under 18 år används som tolk är dessutom inte förenligt med FN:s barnkonvention.

Lärandecentrum migration och hälsa (LMH) är en regionövergripande resurs som ska bidra till lärande i frågor som rör migration och hälsa för att skapa möjlighet till jämlika förutsättningar för hela befolkningen. LMH har ett uppdrag att utveckla tolkanvändning i Västra Götalandsregionens verksamheter i samarbete med Tolkförmedling Väst.

Kontakt vid frågor:
Robert Sjölund, Tolkförmedling Väst
robert.sjolund@tolkformedlingvast.se
www.tolkformedlingvast.se

För frågor om LMH: www.vgregion.se/lmh

Publicerad: