Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Uppdaterade regionala riktlinjer

Information om uppdatering respektive förlängning av fem regionala riktlinjer:

 • Uppdaterad  regional medicinisk riktlinje (RMR): Ansvarsfördelning och konsultationer mellan primärvård och specialistpsykiatri (vuxna).
  En mindre redaktionell förändring har gjorts för att uppdatera nomenklatur och förtydliga gällande ansvarsfördelning vid autismspektrumtillstånd.
  Länk till RMR

 • Uppdaterad regional riktlinje - Internetförmedlad psykologisk behandling
  Regional riktlinje Internetförmedlad psykologisk behandling är uppdaterad med förändring avseende den kliniska bedömningen och anpassning till Västra Götalands dokumentstandard.
  Länk till regional riktlinje

 • Uppdaterad  regional medicinsk riktlinje: OCD-Tvångssyndrom och relaterade syndrom (vuxna)
  RMR OCD – Tvångssyndrom och relaterade syndrom är uppdaterad med en mindre revidering, förtydligande av insatser på respektive vårdnivå och anpassning till Västra Götalandsregionen dokumentstandard.
  Länk till RMR

 • Förlängning av regional medicinsk riktlinje Psykos – Tidig upptäckt och omhändertagande och regional medicinisk riktlinje Psykos – utredning och behandling
  RMR Psykos förlängs med anledning av att Nationellt Personcentrerat och sammanhållet vårdförlopp inom schizofreni kommer att publiceras under våren 2020. För att anpassa de regionala riktlinjerna till nationellt dokument beslutas att avvakta med revidering av RMR Psykos-Tidig upptäckt och omhändertagande och RMR Psykos-Utredning och behandling.

Kontakt vid frågor:
rs.hsa.kph@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2020-02-19 13:47