Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utlysning: Två miljoner för mer jämlik hälso- och sjukvård och tandvård

Publicerad: Uppdaterad:

För andra året i rad utlyser Kunskapscentrum för jämlik vård två miljoner kronor för insatser kopplade till jämlik hälsa, hälso- och sjukvård och tandvård.

Utvecklingsmedlen ska bidra till att utveckla arbetssätt, metoder och material som syftar till att främja mer jämlik hälso- och sjukvård och tandvård i Västra Götalandsregionen. 

Alla regionfinansierade verksamheter kan söka utvecklingsmedel.

Exempel på insatser:

  • Kommunikationsinsatser som exempelvis utåtriktade satsningar till invånare, patienter och närstående som möter hinder inför eller i vården. 
  • Arbetssätt och insatser som river hinder och utjämnar skillnader i hälsa och vård. 
  • Utbildningssatsningar för personal kopplade till exempelvis bemötande, inkluderande kommunikation eller kulturell medvetenhet. 
  • Utbildningssatsningar som riktar sig till patienter eller närstående. 
  • Inköp för att utforma mer inkluderande och tillgängliga vårdmiljöer.

Kunskapscentrum för jämlik vård ser gärna insatser för målgrupper som uppmärksammats särskilt under pandemin. Exempelvis personer som lever med tillstånd som diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar och KOL, personer som inte har svenska som förstaspråk, sköra äldre, barn och unga, personer med långvarig psykisk sjukdom eller kognitiva funktionsnedsättningar. 

Ansökan ska ske senast 8 april 2022.

Mer information, ansökningsblankett och kontaktuppgifter på Kunskapscentrum för jämlik vårds hemsida

Publicerad:
Uppdaterad: