Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utbildning om att ställa frågor om våld är webbaserad året ut

Det är viktigt att kunskap om våld i nära relationer samt kunskap om att ställa rutinmässiga frågor om våld finns inom hälso- och sjukvården för att upptäcka patienter med erfarenhet av våld. Inte minst nu när corona sprids i vårt land och effekterna av coronaviruset är många och påverkar på olika sätt. .

Mer tid hemma med en person med aggressionsproblem ökar risken för våld i nära relationer och barnens utsatthet är särskilt stor. Därför har VKV ersatt de fysiska metodutbildningar som riktat sig till vårdcentraler och Rehab till ett antal webbaserade utbildningar. Under våren 2020 erbjöd VKV tre tillfällen med webbaserad metodutbildning som föll väl ut och uppskattades av vårdpersonalen. Nu kommer VKV att ställa om samtliga fysiska utbildningar till webbaserade utbildningar även under hösten 2020 fram till årsskiftet.

VKV:s metodutbildning handlar om att ställa frågor om våld - om bland annat bemötande, dokumentation och anmälningsplikten. För att anmäla dig till en metodutbildning måste du ha gått en basutbildning först. Läs mer om detta: https://www.valdinararelationer.se/vkv/utbildning/

VKV har under 2019 planerat en bred implementering inom vårdcentraler och Rehab, i metoden att ställa rutinmässiga frågor om våld. Planeringen var att genomföra fysiska utbildningar under 2020. Nu har VKV ställt om dessa utbildningar under hela året 2020 till att bli webbaserade utbildningar.

Utbildningstillfällen hösten 2020

Du som tidigare har anmält dig till en av höstens fysiska utbildningar har blivit avanmäld och fått mejl om detta. Anmäl dig på nytt till valfri webbutbildning. Observera att alla tillfällen innehåller samma utbildning, så du behöver bara anmäla dig till ett av tillfällena.

Till anmälan 

Carina Eliason

Områdeschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-06-15 10:16