Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Webbaserad metodutbildning hos VKV

Publicerad: Uppdaterad:

Västra Götalandsregionens kompetenscentrum om våld i nära relationer (VKV) har ett uppdrag att hålla utbildningar inom våld i nära relationer för alla anställda hos vårdgivare som har avtal med Västra Götalandsregionen (VGR), alla anställda inom VGR:s egna verksamheter samt inom den tandvård som VGR finansierar. Basutbildningen (steg 1) är obligatorisk för all personal, medan metodutbildningen (steg 2) är för de som ska ställa frågor om våld på rutin. Nytt för hösten 2021 är att metodutbildningen nu också ges som webbaserad utbildning.

För att underlätta för verksamheterna i hela regionen har VKV tagit fram en webbaserad metodutbildning som deltagarna kan gå i sin takt, när de vill. Möjligheten att genomföra basutbildningen helt webbaserat finns sedan tidigare, vilket gör att verksamheterna nu helt kan styra själva när och var de tar emot kunskapen. Innehållet i de webbaserade utbildningarna motsvarar de live-sända utbildningarna, som fortfarande finns som alternativ. De webbaserade utbildningarna kan också fungera som repetition för de som tidigare har gått en utbildning.

VKV börjar hösten 2021 också med frågestunder för alla som har gått någon av våra utbildningar där deltagarna kan lyfta frågor eller funderingar gällande kunskap eller implementering.

Hösten 2021 erbjuder VKV sammanfattningsvis:

  •  Basutbildningar: antingen VKV:s live-sända eller NCK:s webbkurs
  •  Metodutbildningar för frågor om våld till vuxna: antingen live-sänd eller webbaserad
  •  Metodutbildning för frågor om våld till barn: live-sänd
  •  Frågestunder: live-sända

Du hittar hela utbildningsutbudet via Lärportalen och på VKV:s hemsida under fliken Utbildning.

Du kan läsa om det beslut från regionfullmäktige som ligger till grund för VKV:s utbildningar samt varför det är viktigt att fråga om våld på VKV:s hemsida, under fliken Varför ställa frågor om våld?

Kontakt vid frågor:
vkv@vgregion.se

Publicerad:
Uppdaterad: