Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hygienveckan 16-20 september 2019

Årets tema för hygienveckan är "hygien – en hållbar strategi". Central Barnhälsovård och Hyfs – Hygiensjuksköterska i förskolan sätter i årets hygienvecka fokus på hygienrutiner som redan finns för att minska smittspridning.

Syftet med hygienveckan är att fokusera på vikten av bättre hygien i hemmet, på arbetet, förskolor och på många andra platser i vardagen. En god hygien – god handhygien, rengöring och städning är ett bra sätt att hålla barn och vuxna friska och att minska risken för smittspridning. 

Här finns ett urval av några viktiga föreskrifter och rutiner om hygien och smittspridning som rör bland annat rör BHV-verksamheten.    

Så här kan du uppmärksamma hygienveckan i din verksamhet

  • Utmana dina kollegor! Varje person reflekterar kring frågorna i Hur gör jag. Diskutera era rutiner och riktlinjer tillsammans och hur ni kan arbeta effektivt för att minska risken för smittspridning.
  • Skriv ut HYFS föräldrainformation om smittsamma sjukdomar och lägg i väntrummet eller på öppna förskolan. 
  • Ladda ner affischer från hygienveckan.se 
  • Ta kontakt med biblioteket för att få tips på barnböcker med hygientema som ni kan ha i väntrum eller på öppna förskolan.

Titta på filmen "Tvätta tvätta liten hand"

Senast uppdaterad: 2019-11-12 10:14