Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

"Kom Hit"

Välkomna till en utbildningseftermiddag med tema, Bildstöd i barnhälsovården! Genom att nå och möta alla barn och föräldrar kan vi arbeta för att utjämna olikheter i hälsa.

Du som i arbetet träffar barn och deras vårdnadshavare vet hur viktigt det är att förmedla trygghet och att få till ett tillitsfullt samtal för att mötet ska bli bra. Om barnet och vårdnadshavaren förstår vad som ska hända under besöket och vet vad som förväntas av dem kan de slappna av och känna sig mer delaktiga. Genom att vi använder bilder och enkel text i inbjudningar och under besök blir det lättare att få till detta. Innehållet i besöket bli överblickbart för både barn och vuxna.

Tillsammans med Dart (Sahlgrenska universitetssjukhuset) har barnhälsovården tagit fram ett flertal olika bildstöd med enkel text som översatts till elva olika språk. Bildstöden finns att ladda ner gratis från www.komhitflykting.se  

Ingrid Mattsson Müller och Josefin Hansson är logopeder och arbetar på Dart, kommunikations- och dataresurscenter på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och håller i den här eftermiddagen.

Inbjudan

Tidsåtgång: ½ dag, kl 13.00-16.15

Datum: 2019-09-25
Lokal: Folkets Hus, Olof Palmes plats 3, Asperö, Göteborg
Anmälan Sista anmälningsdag 2019-09-17

Datum: 2019-09-26
Lokal: Folkets Hus, Olof Palmes plats 3, Kongressalen, Göteborg
Anmälan Sista anmälningsdag 2019-09-17

Senast uppdaterad: 2019-11-12 10:14