Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tecken som kommunikationsstöd på BVC

Vår kommunikation blir tydligare och enklare att uppfatta när vi förstärker talet på olika sätt till exempel med gester, tecken och bilder. Inom Barnhälsovården finns flera olika bildstöd som kan användas bland annat vid samtliga hälsobesök. Det har även efterfrågats kunskap om tecken som kommunikationsstöd, TAKK. Vi planerar därför en utbildning för personal på BVC och familjecentraler.  

Kursen hålls av logoped på CHBV och består av två tillfällen.  Vi kommer att prata om hur tecken kan användas för att komplettera talet samt gå igenom och träna på vanliga tecken som kan användas vid besöken på BVC och familjecentralen. Vi kommer också att samtala om hur BVC-personal kan stötta föräldrar som har barn som är sena med sitt språk och föräldrar som redan fått rådet att använda tecken med sina barn. Vi kommer också titta på hur bildstöd kan kombineras med tecken och hur vi kan göra egna bildstöd. 

Ni får gärna mejla frågor eller saker ni vill ska tas upp i förväg till logoped: anna.l.lundgren@vgregion.se

Tidsåtgång: 2 timmar vid 2 tillfällen, kl 14.00-16.00
Datum: 2020-04-23 och 2020-05-14
Plats: Central Barnhälsovård, Kungsgatan 11, vån 4B (ingång mitt emot Lidl), 411 19 Göteborg

Anmälan (sista anmälningsdag 2020-04-15)

 

 

 

Senast uppdaterad: 2020-02-27 13:11