Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Crystal Reports

Crystal Reports är ett utdataverktyg/analysverktyg som, när det gäller personliga hjälpmedel, hämtar data från SESAMs databas. Hjälpmedelscentralen och VGR IT sköter drift och underhåll av program och servermiljö. Vårdgivare kan ta ut rapporter och statistikunderlag som rör den egna verksamheten, såsom kund- och förskrivarregister, fakturaunderlag och lagersaldon. Vilka standardrapporter som ska finnas tillgängliga i Crystal Reports utgår ifrån Samarbetsavtal för förskrivning av personliga hjälpmedel och fastställs av samordningsfunktionen i samarbete med Hjälpmedelscentralen. Utbudet av rapporter kan därför ändras över tid.

Behörighet

Varje vårdgivare har ett så kallat gruppinlogg som ges till hjälpmedelsansvarig hos vårdgivaren. Respektive vårdgivare beslutar om vilka personer som ska ha tillgång till Crystal Reports, och hjälpmedelsansvarig förmedlar inloggningsuppgifter till dessa personer. Samordningsfunktionen samordning.hjalpmedel@vgregion.se förmedlar vid behov vårdgivarens gruppinlogg till hjälpmedelsansvarig.

Prenumeration

Vårdgivare kan prenumerera på en eller flera rapporter. Rapporter levereras då automatiskt till angiven mejl-adress i PDF- eller Excelformat. Önskemål om prenumeration lämnas till samordning.hjalpmedel@vgregion.se

Betalarspecifik statistik

Hjälpmedelscentralen kan mot självkostnad lämna betalarspecifik statistik utöver standardrapporter. Önskemål om detta lämnas till samordning.hjalpmedel@vgregion.se

Manual för Crystal Reports

Manual för Crystal Reports

Vid problem med åtkomst till Crystal Reports kontakta samordning.hjalpmedel@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2018-05-18 11:03