Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

Organisation

För stärkt fokus på ökad tillgänglighet har en Regional särskild tillgänglighetsledning (RSTL) bildats. Den består av förvaltningschefer eller deras representanter från sjukhusen och primärvården. I gruppen finns även HR och köpt specialistvård representerade. Med denna konstellation skapas goda förutsättningar för kraftfulla beslut och snabb implementering. På basis av veckovis uppföljning av måluppfyllelse vårdgarantin, produktion inom regionens sjukhus och antal patienter som remitteras till externa vårdgivare fattas löpande beslut som ska säkerställa förbättrad tillgänglighet.

Till sitt stöd har RSTL ett nära samarbete med Samordningsråd som representerar vårdområden, exempelvis neurologi eller ortopedi. Råden består av chefer från verksamheten som ska bidra till en gemensam styrning inom ansvarsområdet i hela VGR. 

Senast uppdaterad: 2020-11-23 11:00