Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Samordnad upphandling av hyrpersonal i vården

Sveriges 21 regioner genomför en samordnad upphandling av hyrpersonal i hälso- och sjukvården. Syftet är att minska kostnaderna och beroendet av hyrpersonal. Målet är en ökad trygghet och kontinuitet för patienterna och en mer långsiktigt stabil bemanning i vården.

Upphandlingen görs på uppdrag av samtliga regiondirektörer med stöd av Sveriges Kommuner och Regioner, SKR. Västra Götalandsregionen är upphandlande myndighet tillsammans med representanter från övriga fem sjukvårdsregioner.  

Arbetet fortsätter

Den 22 juni avslog Förvaltningsrätten i Göteborg sex ansökningar om överprövning av avtalet. I början av juli underkände kammarrätten förvaltningsrättens dom med hänvisning till att förvaltningsrätten dömt utan nämndemän. Nu har ett korrekt domslut i förvaltningsrätten tagits och arbetet kan fortsätta.

- Det är bra att arbetet kan fortgå som planerat. Målet är ju framförallt en ökad trygghet och kontinuitet för patienterna och en mer långsiktigt stabil bemanning i vården, säger Stefan Petersson som är projektledare för regionernas gemensamma upphandling

Pressmeddelande 22 juni: Regionerna fortsätter gemensam upphandling av hyrpersonal

 

Stefan Petersson

Upphandlingsansvarig
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2023-08-09 16:26