Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utökad möjlighet till digitala videomöten som ersätter enskilt fysiskt besök

Publicerad:

För att minska smittspridning av Coronavirusinfektion covid-19 vid fysiska besök på rehabenheten föreslås digitala vårdkontakter erbjudas i större omfattning. Vårdgivaren kan erbjuda digitala videomöten som förstagångsbesök i de fall det bedöms lämpligt. Detta är ett avsteg mot vad som anges i Krav- och kvalitetsboken 2020 (där det anges företrädesvis återbesök) och gäller tillsvidare.

Digitala vårdmöten ska utföras av ordinarie personal på rehabenhet till de patienter som söker sig till rehabmottagningen. Enheten kan inte anlita extern leverantör som utför enbart digitala kontakter utan detta ska ske inom ramen för ordinarie verksamhet. Digitala tjänster ska följa gällande lagstiftning, Socialstyrelsens rekommendationer och Västra Götalandsregionens anvisningar.

För mer information om registrering, se Registrering av distanskontakter.

Västra Götalandsregionen kan erbjuda en plattform för e-tjänster. Om det finns intresse för mer information om denna tjänst, ta kontakt via digitalavardmoten@vgregion.se.

Mer information finns även på Vårdgivarwebben.

Kontakt vid frågor:
vardvalrehab@vgregion.se

Publicerad: