Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nationella patientenkäten - resultat i Hugin i slutet av mars

Publicerad:

Under september månad 2020 fick patienter som besökte Vårdval Rehab möjlighet att lämna synpunkter på sin upplevelse av hälso- och sjukvården genom den Nationella Patientenkäten.

Frågorna som ställs i enkäten utgår från patientens perspektiv. Syftet med Nationell patientenkät är att resultatet ska bidra till att förbättra vården genom att de deltagande enheterna använder resultatet som stöd det egna förbättringsarbetet.

Svarsfrekvensen för Vårdval Rehab var 42 procent vilket anses vara ett bra resultat för den här typen av undersökningar. Resultaten och de öppna svaren har återförts till enheterna.

Enkäten omfattar sju dimensioner och resultatet för dessa bedöms vara bra och resultaten är i linje med övriga regioner. Särskilt fina resultat syns inom dimensionerna ”Respekt och bemötande” och ”Delaktighet och involvering”.

I slutet av mars kommer enheternas resultat för respektive dimension att vara synligt i HUGIN.

Kontakt vid frågor:
vardval.rehab@vgregion.se

Publicerad: