Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ny webbutbildning om cancerrehabilitering för dig i primärvården

""

Nu finns en nyproducerad webbutbildning för dig i primärvården som möter patienter med cancer.

Allt fler personer diagnosticeras med och överlever cancer, vilket gör att antalet som drabbas av sena biverkningar, effekter och följdsjukdomar efter cancer och cancerbehandling ökar.

Utbildningen, som är kostnadsfri, syftar till att öka kunskapen om hur du, i din arbetsroll, kan förebygga och reducera följderna av cancersjukdomar och dess behandling.

Vem har nytta av utbildningen?

Utbildningen vänder sig till personal på landets vårdcentraler och rehabiliteringsmottagningar. Förkunskapen hos målgruppen är varierande och utbildningen är därför även anpassad till de som inte har specialintresse för patienter med cancer.

Syftet med utbildningen

Syftet med utbildningen är att skapa trygghet för primärvården att ta emot patienter i samband med eller efter cancer och cancerbehandling.

Webbutbildningen tar i sin helhet cirka två timmar och du kan gå utbildningen i valfri ordning och dela upp den och genomföra någon eller några moduler i taget.

Utbildningen fungerar även som en kunskapsbank att komma tillbaka till.

När hela utbildningen är genomförd finns möjlighet att skriva ut ett intyg.

Utbildningen är framtagen av RCC i samverkans nationella arbetsgrupp för cancerrehabilitering och finns tillgänglig via RCC:s webb och via Lärportalen VGR.

Webbutbildning om cancerrehabilitering för dig i primärvården, Cancercentrum

Lärportalen VGR: Besökare

Övriga webbutbildningar

Regionala cancercentrum i samverkan har även tagit fram två andra webbutbildningar för primärvården. Du hittar dem på cancercentrum.se:

Webbutbildning i teledermatoskopi

Webbutbildning i ökad förståelse för sena komplikationer efter barncancer

Kontakt vid frågor:

Sofie Grinneback, projektledare och utvecklingsledare RCC Väst
sofie.grinneback@vgregion.se