Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Rättelse gällande information om ersättning vid intygsskrivning

Här följer korrekt information gällande ersättning vid intygsskrivning.

När en rehabmottagning utfärdar något av intygen för parkeringstillstånd eller färdtjänst i sin helhet, ska ”timtaxa för övriga” tas ut. Den är 420 kronor inklusive moms.

Det är den sammanlagda tidsåtgången för inläsning av journal, eventuell undersökning samt efterarbete och utskrift av intyg som ska faktureras. Timtaxan är beräknad på lön och sociala avgifter för hälso- och sjukvårdspersonal och medicinsk sekreterare. Beroende på hur lång tid det tar att genomföra uppgiften ska timtaxa debiteras per påbörjad period om 15 minuter, 105 kronor per 15 minuter. 

Om läkare på vårdcentral utfärdar intyget tar läkaren ut timtaxa. Om läkaren behöver stöd för att kunna utfärda intyget, exempelvis ett gångtest, ingår testet i avgiften som läkaren tar ut. Hur rehabenheten ersätts för insatsen är en fråga mellan vårdcentral och rehabenhet.

Länk till patientavgiftshandboken /Intyg

Kontakt vid frågor:
vardval.rehab@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2019-08-16 08:46